Bug reports

openHAB for Qbus

Moderators: marc, Nico, Koen, Maarten

Message
Author
User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Bug reports

#1 Post by Koen » Wed Sep 18, 2019 6:31 pm

In this topic you can let us know if you found a bug.
Things that we still got to solve:
It is required to have at least one:
  • bistable output
  • Dimmable output
  • Thermostat
  • Ventilation (HVAC) output
  • Scene
Your controller must be activated for the DLL (you can contact support to activate your controller)

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Bug reports

#2 Post by Koen » Wed Sep 18, 2019 6:59 pm

On big installations with a lot of outputs, it can happen that qbus connection looks ok, but openHAB didn't get all of the outputs in.
You can continue if you disable and then enable the Qbus controller connection in paperUI.

Jeroenvdd
Posts: 18
Joined: Sat Sep 21, 2019 12:16 am
Contact:

Re: Bug reports

#3 Post by Jeroenvdd » Mon Oct 07, 2019 2:38 pm

weet nog niet goed aan wat het lag,
maar bij een bepaalde setup blijven al mijn schakelaars hangen,

ik denkt (maar weet nog niet zeker) dat het hier aan ligt;
ik heb een timer relais dat 3 seconden dicht gaat en dan vanzelf open,

als ik hem toglede op openhab werkte mijn schakelaar daarna niet meer

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Bug reports

#4 Post by Koen » Tue Oct 08, 2019 9:05 am

Beste Jeroen,

Als u gebruik wenst te maken van timers of een monostabiele uitgangen, dan is er in feite een druktoets nodig in openHAB.
Door de schaklaar op ON te zetten ga je in de praktijk continu duwen op een Qbus knop. Dit veroorzaakt een coninue bus communicatie waardoor uw systeem zal 'hangen'.

De oplossing die ik hiervoor gebruik is het maken van een eenvoudige rule:

Code: Select all

rule "Timer"
when
    Item Timer received update
then
    if (Timer.state==ON){
        Timer.state=OFF
    }
end

WoKe
Posts: 6
Joined: Wed Oct 09, 2019 12:19 am
Contact:

Re: Bug reports

#5 Post by WoKe » Sat Oct 19, 2019 5:41 pm

Ik heb de volledige installatie gedaan volgens de manual v3 die hier recent gepost werd.
Alles vlot aan de praat gekregen en ook de koppeling gemaakt met Google Assistant en Apple Homekit.
Alles werkt goed, maar volgende zaken opgemerkt:

Als ik Google Assistant vraag om ALLE lichten aan te doen:
  • dan bevestigt Google Assistant dat alle lichten aan zijn (3 lichten, waarvan 2 normale en een met dimmer)
  • zijn in realiteit niet alle lichten aan (meestal maar 2 van de 3, maar steeds random dewelke niet mee aangegaan is)
  • geeft de openHAB applicatie op mijn iPhone aan dat alle lichten aanstaan (wat in realiteit niet zo is)
  • geeft Qbus Cloud aan dat er inderdaad maar 2 van de 3 aanstaan (wat de juiste weergave is)
  • als ik Google Assistant vraag wat de status is van de lamp die niet mee aangegaan is dan zegt die dat ze aanstaat (wat dus niet het geval is)
  • als ik dan via de schakelaar of via Qbus Cloud het licht aanzet en terug afzet dan update dit ook meteen de correcte status in de openHab app of als je aan Google Assistant de status vraagt

Lijkt me ergens een probleem met de communicatie tussen openHab en de controller.
openHab heeft het commando goed ontvangen en update zijn status, maar de Controller heeft het niet helemaal uitgevoerd en doet geen callback om te bevestigen dat de lichten idd aanstaan.
Als je dan manueel of via Qbus Cloud het licht schakelt dan laat de controller wel aan openHab weten dat de status veranderd is.

Jeroenvdd
Posts: 18
Joined: Sat Sep 21, 2019 12:16 am
Contact:

Re: Bug reports

#6 Post by Jeroenvdd » Sun Oct 20, 2019 10:50 am

@Woke
Ik heb hier ongeveer het zelfde, als ik google vraag alles uit te doen gaan sommige lampen uit,
vooral de dimmers hebben het moeilijk.

stuur ik ze 1 per 1 aan via voice gaat het prefect.
in de logs zie je ook dat openhab het commando verzend om te dimmen maar geen effect krijgt
2019-10-20 11:05:03.749 [vent.ItemStateChangedEvent] - Eetplaats changed from 100 to 0
Last edited by Jeroenvdd on Sun Oct 20, 2019 11:05 am, edited 1 time in total.

WoKe
Posts: 6
Joined: Wed Oct 09, 2019 12:19 am
Contact:

Re: Bug reports

#7 Post by WoKe » Sun Oct 20, 2019 11:01 am

Jeroenvdd wrote:
Sun Oct 20, 2019 10:50 am
@Woke
Ik heb hier ongeveer het zelfde, als ik google vraag alles uit te doen gaan sommige lampen uit,
vooral de dimmers hebben het moeilijk.

stuur ik ze 1 per 1 aan via voice gaat het prefect.
in de logs zie je ook dat openhab het commando verzend om te dimmen maar geen effect krijgt
Ik zou nog wat meer moeten testen, maar volgens wat ik momenteel vaststel doet het zich voor vanaf je meer dan 2 lichten tegelijk gaat schakelen.
Als ik bvb in de ruimte "bureau" 2 lichten toewijs en dan commando's geef om alles aan/uit te schakelen dan hapert het nooit. Vanaf ik een 3de licht toevoeg is er altijd 1 die niet aangaat.

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Bug reports

#8 Post by Koen » Mon Oct 28, 2019 3:39 pm

@Jeroenvd & @WoKe

Today i plced a new update on line.
Can you guys please test this update and let me know if the communication is better with this version?

Thanks for testing.

WoKe
Posts: 6
Joined: Wed Oct 09, 2019 12:19 am
Contact:

Re: Bug reports

#9 Post by WoKe » Mon Oct 28, 2019 10:29 pm

Did not fix the issue.
Also sent you an email ;-)
Don't hesitate to give me a call if you would like to troubleshoot or see some stuff for yourself!

Cu,
Wouter

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Bug reports

#10 Post by Koen » Fri Nov 01, 2019 1:26 pm

I updated the JAR file and now it is working.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests