Installation issues

openHAB for Qbus

Moderators: marc, Nico, Koen, Maarten

Message
Author
User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Installation issues

#21 Post by Koen » Thu Oct 03, 2019 12:59 pm

Voer je het commando in samen met het pijltje? Dan is het dat wat de error geeft. Pijltje is de command prompt van influx.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Tuur
Posts: 3
Joined: Tue Sep 24, 2019 10:25 am
Contact:

Re: Installation issues

#22 Post by Tuur » Fri Oct 04, 2019 4:52 pm

Koen,

Excuses voor het late antwoord, was gisteren opgeroepn...

Ik geef het commando in zonder pijltje. ik geef het volgende letterlijk in:

CREATE USER admin WITH PASSWORD 'InfluxDB1234' WITH ALL PRIVILEGES

Ik weet niet wat ik fout doe, want volg (volgens mij) letterlijk de handleiding.
Excuses voor je lastig te vallen hierover, maar zou het graag in orde krijgen.

Grtz,

Tuur

EDIT: Bleek dat ik al een admin account had aangemaakt... Met het commando "auth" kun je inloggen met de credentials en kan de installatie verder worden gezet.
Last edited by Tuur on Mon Oct 07, 2019 10:49 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Installation issues

#23 Post by Koen » Fri Oct 04, 2019 7:18 pm

Ik stuur u een mail om persoonlijk contact op te nemen.

WoKe
Posts: 6
Joined: Wed Oct 09, 2019 12:19 am
Contact:

Re: Installation issues

#24 Post by WoKe » Sun Oct 20, 2019 1:21 am

Jeroenvdd wrote:
Wed Sep 25, 2019 10:53 pm
Btw komt er nog update voor rolluiken?
@Koen
Is het al mogelijk om rolluiken aan te sturen via openhab?

Heb je toevallig ergens een overzicht van de syntax die beschikbaar is?
onOff, dimmer, thermostat, ... mapt naar bistabielId, dimmerId, ThermostatId, ...

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Installation issues

#25 Post by Koen » Mon Oct 21, 2019 9:05 am

Nog een beetje vroeg om vrij te geven, maar weet dat ik momenteel bezig ben met rolluiken te implementeren.

Hier kan je de syntax terugvinden:

viewtopic.php?f=22&t=2854

Qbgo
Posts: 18
Joined: Wed Nov 14, 2018 10:40 am
Contact:

Re: Installation issues

#26 Post by Qbgo » Fri Nov 01, 2019 5:10 pm

Ik heb me door de v3 installatiehandleiding en configuratiehandleiding gewerkt, bedankt voor de duidelijke uitleg Koen!
Helaas ben ik vastgelopen in de configuratiehandleiding bij BASIC UI en CLASSIC UIT / 5.3.1 Things. Daar moet je dit aanvullen in Visual Basic:
Bridge qbus:bridge:CTD1 [ addr="localhost", port=2004, refresh=300 ] {
}

Is localhost dan het IP van je PI of van je CTD?

En nadien dit commando in SSH:
sudo journalctl -u qbusclient.service
>dat levert bij mij volgend resultaat op, geen ID's helaas. Het is een soort loopje. Wat doe ik fout?
pi@raspberrypi:~ $ sudo journalctl -u qbusclient.service
-- Logs begin at Thu 2019-02-14 10:11:59 GMT, end at Fri 2019-11-01 16:02:23 GMT. --
Nov 01 15:52:33 raspberrypi systemd[1]: Started Client for Qbus communication.
Nov 01 15:52:33 raspberrypi mono[620]: Connected to Qserver
Nov 01 15:52:35 raspberrypi mono[620]: MSG1: INFO GetConfigurationAsync 005xxx (v 03.09)
Nov 01 15:53:04 raspberrypi systemd[1]: qbusclient.service: Succeeded.
Nov 01 15:53:04 raspberrypi systemd[1]: qbusclient.service: Service RestartSec=100ms expired, scheduling restart.
Nov 01 15:53:04 raspberrypi systemd[1]: qbusclient.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
Nov 01 15:53:04 raspberrypi systemd[1]: Stopped Client for Qbus communication.
Nov 01 15:53:04 raspberrypi systemd[1]: Started Client for Qbus communication.
Nov 01 15:53:05 raspberrypi mono[739]: Connected to Qserver
Nov 01 15:53:06 raspberrypi mono[739]: MSG1: INFO GetConfigurationAsync 005xxx (v 03.09)
Nov 01 15:53:26 raspberrypi systemd[1]: qbusclient.service: Succeeded.
Nov 01 15:53:26 raspberrypi systemd[1]: qbusclient.service: Service RestartSec=100ms expired, scheduling restart.
Nov 01 15:53:26 raspberrypi systemd[1]: qbusclient.service: Scheduled restart job, restart counter is at 2.
Nov 01 15:53:26 raspberrypi systemd[1]: Stopped Client for Qbus communication.
Nov 01 15:53:26 raspberrypi systemd[1]: Started Client for Qbus communication.

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 101
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Installation issues

#27 Post by Koen » Fri Nov 01, 2019 5:13 pm

Ik heb zo een vermoeden dat uw controller nog niet is geactiveerd voor de DLL te gebruiken.
Stuur anders eens een mail naar ks@qbus.be met een teamviewer code, dan kan ik deze activeren voor u.

Qbgo
Posts: 18
Joined: Wed Nov 14, 2018 10:40 am
Contact:

Re: Installation issues

#28 Post by Qbgo » Fri Nov 01, 2019 5:19 pm

Dag Koen,
Toch wel, allemaal groen (je hebt 'm vorige week zelf geactiveerd :)). Maar de vraag is, op het plekje van 'localhost', welk IP vul ik daar in? Alhoewel, bij geen van beide ip's (Qbus-CTD of Pi) werkt het.

Qbgo
Posts: 18
Joined: Wed Nov 14, 2018 10:40 am
Contact:

Re: Installation issues

#29 Post by Qbgo » Fri Nov 01, 2019 6:04 pm

Heb alleszins de mail gestuurd :)

....En opgelost! Dank je Koen! We kunnen nu bijna vanuit NodeRed allerlei sturingen maken. Waw, dit is de toekomst voor Qbus!

Qbgo
Posts: 18
Joined: Wed Nov 14, 2018 10:40 am
Contact:

Re: Installation issues

#30 Post by Qbgo » Mon Nov 04, 2019 8:11 pm

Koen, hoe installeer je de qbus module/integration in openhab op een bestaande openhab installatie. Hij is nl niet beschikbaar onder bindings, maar hoe doen we dat dan? We proberen de Openhab installatie op dezelfde pi als onze bestaande Home Assistant/Nodered installatie te plaatsen. Alvast dank.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest