3 standen schakelaar emuleren

Moderators: Koen, Maarten, marc, Nico

Post Reply
Message
Author
Sam L
Posts: 1
Joined: Sat Jan 05, 2019 8:21 am
Contact:

3 standen schakelaar emuleren

#1 Post by Sam L » Sat Jan 05, 2019 8:27 am

Momenteel wordt onze ventilatie nog aangestuurd door een mechanische 3-standen schakelaar (stand 1,2 of 3).
Ik wil deze vervangen door een QBUS sturing. Heeft er iemand een voorbeeld beschikbaar hoe dit te emuleren met een REL08 module?
(ik wil voorkomen dat ik door een fout bvb 2 standen tegelijk doorstuur)

Sam

User avatar
Koen
Site Admin
Posts: 66
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:26 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: 3 standen schakelaar emuleren

#2 Post by Koen » Mon Jan 07, 2019 9:29 am

Beste,

Dit is perfect mogelijk door gebruik te maken van logica.
In bijlage kan u een voorbeeld terugvinden.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

jake99
Posts: 4
Joined: Thu Nov 01, 2018 2:43 pm
Contact:

Re: 3 standen schakelaar emuleren

#3 Post by jake99 » Sun Jan 13, 2019 8:00 am

Perfect,ik heb een zelfde "probleem"

jake99
Posts: 4
Joined: Thu Nov 01, 2018 2:43 pm
Contact:

Re: 3 standen schakelaar emuleren

#4 Post by jake99 » Sat Jun 01, 2019 4:11 pm

Sam L wrote:
Sat Jan 05, 2019 8:27 am
Momenteel wordt onze ventilatie nog aangestuurd door een mechanische 3-standen schakelaar (stand 1,2 of 3).
Ik wil deze vervangen door een QBUS sturing. Heeft er iemand een voorbeeld beschikbaar hoe dit te emuleren met een REL08 module?
(ik wil voorkomen dat ik door een fout bvb 2 standen tegelijk doorstuur)

Sam
Blijkbaar heb ik niet echt de logica nodig voor deze 3 standen.
Mijn Ventilatie overruled blijkbaar de lagere geselecteerde snelheden bij een hoger geselecteerde snelheid.
Bij mij is 1 constant aan, speed 2 en 3 worden door 2 contacten van een REL04SA geschakeld bij en REL08 heb je aan 1 contact (wissel genoeg)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests